Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Een eSIM naar je nieuwe iPhone overzetten, is goed te doen. We leggen je in dit artikel uit hoe je het doet!

Je hebt je nieuwe iPhone in handen en maakt gebruik van eSIM. Ieder jaar is het weer een beproeving om eSIM werkend te krijgen op je nieuwe iPhone. Dit dien je ook nog eens in één keer goed te doen, omdat de kans anders groot is dat je profiel beschadigd raakt en je de klantenservice van je provider moet bellen voor assistentie. In sommige gevallen heb je een volledig nieuw eSIM-profiel nodig en moet je naar de winkel van je provider om het probleem op te lossen. Bij sommige providers kun je ook gemakkelijk online een nieuwe eSIM aanvragen en downloaden. Hoe je de eSIM precies over moet zetten op je nieuwe toestel, verschilt per provider.

Zo zet je je iPhone over met nieuwe eSIM

Het gebruik van eSIM is noodzakelijk als je wil gebruikmaken van dualsim op je iPhone. Je kunt dan één fysieke simkaart in je iPhone plaatsen. De simkaart van je abonnement is dan een digitale simkaart, een zogenaamde eSIM. Daarmee is het mogelijk om twee abonnementen tegelijkertijd te gebruiken. Het overzetten van je simkaart kan een behoorlijke beproeving zijn als je net een nieuwe iPhone hebt gekocht. De methode verschilt namelijk ook nog eens per provider. Om je simkaart over te zetten, heb je een iPhone met geactiveerde eSIM-kaart nodig. Daarnaast heb je een nieuwe iPhone zonder eSIM nodig. Verder ondersteunt Apple het gebruik van eSIM sinds iOS 13.1 en heb je een toestel vanaf de iPhone Xs nodig.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

De basismanier om je ESIM over te zetten

Sommige providers in ons land bieden je de mogelijkheid om eSIM over te zetten, als je je reservekopie van je oude iPhone ook hebt overgezet. Tijdens het configureren van je nieuwe iPhone krijg je dan de vraag welk mobiel abonnement je graag over wil zetten van je oude iPhone naar je nieuwe iPhone.

Je hoeft dan alleen maar het juiste nummer aan te tikken en op ‘Ga door’ te klikken. Daarna kun je de stappen volgen om de configuratie af te ronden. Daarna zou je lijn al actief moeten zijn en kun je proberen om er een telefoongesprek mee te voeren.

Maar helaas zijn er maar weinig providers die deze gemakkelijke manier ondersteunen. Sterker nog: de meeste providers in ons land ondersteunen deze methode helemaal niet. Om deze reden hebben we uitgezocht hoe het overzetten van eSIM werkt bij de drie grootste providers van ons land: KPN, Odido en Vodafone.

KPN eSIM overzetten naar je nieuwe iPhone

Heb je de KPN eSIM op je oude toestel staan en wl je deze overzetten naar je nieuwe toestel? Log dan in op de Mijn KPN-app en download de eSIM op je nieuwe toestel. Je moet er dan wel voor zorgen dat je het huidige toestel nog niet hebt gereset en de esIIM nog actief is. Om een nieuwe esIM te verkrijgen en deze te downloaden op je nieuwe toestel, moet je namelijk een code intoetsen. En je raadt het al: die code ontvang je op je oude toestel.

Zonder deze code kun je niet verder. Je kunt dus pas je oude iPhone wissen, als je nieuwe toestel verbinding heeft met KPN via je nieuwe eSIM. Heb je je huidige toestel al gewist, dan kun je alleen in de KPN-winkel dit probleem oplossen, of een fysieke simkaart aanvragen. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent, voordat je deze stap zet.

> Vergelijk KPN abonnementen met iPhone

eSIM van Odido overzetten

Bij Odido kun je je oude eSIM-profiel niet meer gebruiken op je nieuwe toestel. Overzetten is daarom niet mogelijk. Ook hier doe je er goed aan om je oude iPhone pas te wisselen, als je nieuwe toestel helemaal gereed is. Je moet namelijk via Mijn Odido inloggen en een nieuwe eSIM-kaart aanvragen. Hiervoor hoef je niet te betalen, dit is namelijk gratis. Maar let op: daardoor wordt je vorige eSIM-profiel geblokkeerd. Bij het wisselen van het profiel dien je bij Mijn Odido in te loggen en dan op ‘eSIM vervangen’ te klikken. Vervolgens krijg je een code toegestuurd op je oude toestel, zodat je nieuwe eSIM-profiel naar je nieuwe toestel wordt gestuurd.

Heb je je iPhone al gewist en heb je daardoor geen toegang meer tot je telefoonnummer? Dan kun je via het toestel van een vriend of vriendin de Odido klantenservice bellen en word je verder geholpen. In sommige gevallen moet je je daarvoor legitimeren. Dat kan alleen bij de Odido Shop. Ook hier geldt dus: let op goed op wat je doet en wis je iPhone pas als je verbinding hebt met het netwerk van Odido.

Vodafone eSIM overzetten naar je nieuwe iPhone

Bij Vodafone kun je je huidige eSIM niet overzetten naar je nieuwe iPhone. Daarom moet je het huidige eSIM-profiel laten vervangen. Dat werkt als volgt:

  • Log in op My Vodafone;
  • Klik op ‘Producten’;
  • Klik op het juiste telefoonnummer, indien je meerdere abonnementen bij Vodafone hebt afgesloten;
  • Klik op ‘Toestel, sim en diensten’;
  • Nu klik je op ‘eSIM bekijken of overzetten’;
  • Klik op ‘Ik wil de eSIM overzetten naar een andere telefoon’;
  • Vervolgens kun je een code opvragen. Per SMS krijg je een verificatiecode toegestuurd. Deze code kun je op de aanvraagpagina invullen.
  • Pak je nieuwe toestel erbij en ga naar Instellingen -> Mobiel Netwerk -> Voeg mobiel abonnement toe.

Op deze pagina kun je de code die je van Vodafone hebt ontvangen scannen en de gegevens toevoegen. Na het afronden van de stappen, krijg je automatisch verbinding op je nieuwe toestel. Het oude toestel wordt dan gedeactiveerd. Maar let op: je moet je profiel op je oude toestel nog wel even verwijderen. Dat kan met de hand, maar gebeurt ook automatisch, als je je iPhone opnieuw instelt. Bijvoorbeeld om te verkopen aan een winkel of via Marktplaats, als tweedehands iphone.

> Vergelijk Vodafone abonnementen met iPhone

Ook hier dien je pas je oude profiel te wissen, als je nieuwe profiel actief is. Heb je dit verkeerd gedaan? Dan kun je naar één van de Vodafone winkels. In andere gevallen moet je contact opnemen met de klantenservice. Wellicht dien je dan eerst weer een fysieke simkaart te bestellen.

esIM overzetten op je nieuwe iPhone is in Nederland nogal een gedoe. Lees deze pagina dus eerst aandachtig door, voordat je eraan begint.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer