Back to Top

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer

Is jouw iPhone nu geblokkeerd? Wanneer je een aantal keer de verkeerde code invoert wordt je iPhone geblokkeerd. In het begin duurt die blokkade niet zo lang maar uiteindelijk kun je er helemaal niet meer in. Hieronder vind je drie handige tips om die blokkade ongedaan te maken. Lees gauw wat je moet weten over dit onderwerp.

Zolang is een iPhone geblokkeerd

Het is echt niet zo dat je iPhone na een eenmalige foutieve code direct blokkeert. Wanneer je zesmaal de verkeerde code invoert dan wordt je iPhone gedurende 1 minuut vergrendeld. Bij de volgende foute poging krijg je met een vergrendeling van 5 minuten te maken, gevolgd door een kwartier en 1 uur.

Na 10 mislukte pogingen word je iPhone definitief geblokkeerd. Zelfs wanneer je op dat moment de juiste code weet kom je er niet meer in. Dit is natuurlijk om je toestel te beschermen, waardoor anderen er niet zomaar in geraken.

Tip: Losse iPhone kopen - prijzen vergelijken

Bekijk ook: Abonnementen met iPhone vergelijken

IPhone geblokkeerd: ontdek hoe je hem ontgrendelt

Er zijn drie methoden om je iPhone na een blokkade te ontgrendelen. De eerste methode werkt middels een reservekopie en iTunes. Dit is de makkelijkste manier omdat al je gegevens en instellingen behouden blijven.

Heb je nog nooit een reservekopie via iTunes gemaakt, dan moet je het toestel in zijn geheel resetten. Dit betekent dat je ook alles opnieuw in moet stellen. Als laatste kun je de iPhone via iCloud herstellen. Hieronder vind je alle drie de methoden uitvoerig beschreven.

Herstellen via iTunes

Het is belangrijk om je iPhone regelmatig te synchroniseren met iTunes. Een reservekopie van de iPhone maken heeft een aantal voordelen. Wanneer je toestel geblokkeerd is kun je hem eenvoudig ontgrendelen en blijven al je gegevens bewaard. Bovendien heb je altijd een back-up, praktisch wanneer er iets misgaat.

Een reservekopie maken van je iPhone doe je zo:

  • Open de instellingen op je iPhone
  • Tik op je naam
  • Ga naar iCloud
  • Kies voor iCloud reservekopie
  • Schakel deze functie in

Je kunt direct en handmatig een reservekopie maken (Maak nu reservekopie). Wanneer je de functie hebt ingeschakeld wordt er regelmatig via iCloud gesynchroniseerd.

Herstellen via iTunes is vrij makkelijk. Sluit je iPhone eerst middels een USB-kabel op je computer aan. Zorg ervoor dat iTunes op deze computer staat geïnstalleerd. Selecteer binnen iTunes je iPhone. Klik vervolgens op de optie Maak reservekopie.

Vervolgens moet je voor herstel kiezen waarbij je voor de optie Geen reservekopie gaat. Wanneer je onlangs een reservekopie hebt gemaakt zal deze vanzelf verschijnen. Selecteer deze en je gegevens en instellingen staan weer op je iPhone. Bovendien is het toestel ontgrendeld en kun je er weer in.

Via iTunes zonder reservekopie

Heb je de iPhone niet gesynchroniseerd met iTunes? Geen probleem, een geblokkeerde iPhone kun je nog steeds ontgrendelen. Ook nu weer heb je een computer met iTunes en een USB-kabel nodig. Verbind je iPhone middels de kabel met de computer en start iTunes op.

Houd nu de zijknop van je iPhone ingedrukt totdat je de herstelmodes op het scherm ziet verschijnen. Laat de knop los en herstel de iPhone via iTunes. Je kunt de blokkade eraf halen maar alle originele gegevens en instellingen gaan verloren.

Heb je een ouder toestel, bijvoorbeeld iPhone 7 of ouder? Houd dan de volume omlaag knop en de thuisknop tegelijkertijd ingedrukt. Wacht dat je de herstelmodus ziet verschijnen en laat de knoppen los.

IPhone herstellen via iCloud

Je iPhone is geblokkeerd en het lukt niet om hem via iTunes te herstellen. Je kunt ook gebruik maken van de hersteloptie via iCloud. Dit werkt alleen via de functie Zoek mijn iPhone. Bezoek de website iCloud.com en log in met je Apple ID en wachtwoord. Ga vervolgens naar het onderdeel Zoek mijn iPhone. Je kunt nu het toestel op afstand wissen. Hierbij gaan alle gegevens verloren.

Het toestel opnieuw configureren

Zonder reservekopie is je iPhone ontgrendeld maar moet je hem opnieuw configureren. Je behandelt de iPhone dan alsof hij gloednieuw is. Schakel de iPhone in en wacht totdat je Hallo in verschillende talen op het scherm voorbij ziet komen. Kies voor de juiste taal, in de meeste gevallen zal dit Nederlands zijn. Selecteer ook het juiste land of de regio. Bedenk dat dit van invloed is voor de datum en tijd en andere functies.

Je kunt eventueel toegankelijkheid configureren, dit doe je middels de blauwe knop. Vervolgens maak je verbinding met een mobiel netwerk, wifinetwerk of iTunes. Nu moet je de toegangscode aanzetten of activeren. Heb je toch een reservekopie dan kun je deze in de volgende stap terugzetten. Bijvoorbeeld via iCloud, iTunes of een Androidapparaat.

Toegangscode op de iPhone verwijderen

Maak je liever geen gebruik van een toegangscode? Dan kun je deze eenvoudig verwijderen. Open de instellingen app en ga naar Toegangscode. Kies voor het gedeelte Touch ID en Toegangscode. Je kunt nu de toegangscode wijzigen of uitzetten.

Overigens is het niet aan te raden om de toegangscode uit te zetten. Hiermee haal je een belangrijke beveiliging weg. Ben je bang dat je de toegangscode in de toekomst vergeet? Schrijf het ergens op en bewaar dit op een veilige plek. Sla de toegangscode niet op je iPhone op want hier heb je niets aan wanneer je er niet meer in kunt.

Wat te doen als je je code niet meer weet?

Het kan iedereen overkomen: je weet de toegangscode echt niet meer. Wat te doen? Helaas kun je niets anders doen dan diep nadenken over de juiste code. Je hebt slechts 10 pogingen, hierna wordt de iPhone geblokkeerd. Wanneer je de 10 keer inloggen verpest hebt kun je de iPhone alleen nog maar ontgrendelen via iTunes of iCloud.

De toegangscode hacken? Dit is een arbeidsintensieve en kostbare klus. Bovendien is het lastig om een betrouwbaar iemand te vinden. Beter kun je voor een reservekopie zorgen en het toestel gewoon resetten. Dan houd je controle over je eigen gegevens en instellingen.

Wachtwoord van iCloud of iTunes vergeten? Ga naar de optie Wachtwoord vergeten en volg de instructies op het scherm. Je krijgt dan een hersteloptie via je e-mailadres toegestuurd.

Vergelijk toestellen en abonnementen

Schuif voor meer