De iPhone gezondheid app maakt het mogelijk om je mentale gezondheid bij te houden!
Voel je je regelmatig neerslachtig en verdrietig, of ben je de laatste tijd juist erg vrolijk en positief? Wat je gemoedstoestand ook is, sinds iOS 17 kun je dit gemakkelijk bijhouden. Apple vindt het namelijk belangrijk dat je kunt vastleggen hoe je je voelt of hoe je denkt. Deze gegevens kun je later weer delen met je psycholoog of behandelend arts. Uiteraard is het aan de specialist zelf of hij wat met je gegevens wil doen, maar het kan wel een goede inkijk bieden van wat je dagelijks meemaakt. Apple heeft daarom zelfs vragenlijsten aan de app toegevoegd. Op die manier kan de psycholoog precies analyseren wat je denkt en hoe je je voelt. Zo weet je ook meteen of je een risico loopt op paniekaanvallen of een depressie.
Hoe werkt het downgraden van de iOS betaversie? Heb je uit nieuwsgierigheid een nieuwe testversie van iOS op je iPhone gezet, maar vind je dat er te veel fouten inzitten en wil je liever weer een stabiele versie van iOS installeren? Dan kun je betaversies op je iPhone uitzetten en de laatste stabiele release installeren. Dit noemen we downgraden. Maar het downgraden van een betaversie naar een stabiele versie van iOS heeft best wat voeten in de aarde. Bovendien zijn er spelregels. Je kunt bijvoorbeeld niet zomaar van iOS 17 downgraden naar iOS 16 van vorig jaar. Sinds iOS 3 signeert Apple namelijk updates voor het besturingssysteem. Je kunt dan alleen downgraden naar de versie die Apple wel ondersteunt. Maar hoe doe je dat?
Tussen de Mac en de iPhone werkt de Handoff niet, welke oplossingen zijn er? Wij leggen je uit wat je kunt doen om dit probleem te verhelpen.
We kunnen al meer dan tien jaar gebruikmaken van een van de handigste functies die Apple te bieden heeft als je gebruikmaakt van meerdere apparaten in het Apple-ecosysteem: Handoff. Als je bijvoorbeeld een iPhone en een MacBook bezit, kun je ‘verder gaan’ op de MacBook met de taak waar je op je iPhone of iPad mee begonnen bent. Zo kun je bijvoorbeeld tekst selecteren op je iPhone en kun je deze plakken op je Mac of iPad. Handig, want het scheelt een hoop overbodige klusjes zoals het naar jezelf e-mailen van een stuk tekst. Je kunt zelfs beginnen met het opstellen van een mail op je iPhone en deze op je Mac verzenden. Maar dan moet de functie wel goed werken.
De Focus ‘Autorijden’ op je iPhone bij de instellingen, kan je goed helpen om je aandacht erbij te houden tijdens het autorijden. De overheid voert er volop campagne voor: houd je smartphone niet vast tijdens het autorijden en laat je niet afleiden. Deze campagne heet ‘MONO’ en geldt dus ook voor het gebruik van je smartphone. Om ervoor te zorgen dat je je telefoon echt links laat liggen tijdens het autorijden, heeft Apple een handige functie bedacht waarmee je veilig de weg op kunt. Zo kun je tijdens het autorijden de Autorijden-focus inschakelen. Op die manier word je onderweg niet meer gestoord door meldingen, want deze worden tijdens het autorijden geblokkeerd.
Ben je je foto’s kwijt op je iPhone? Kun je dit herstellen: het antwoord is ja, en wij leggen je uit hoe. Uh oh, je hebt net foto’s gemaakt van je nieuwe huisdier of die prettige vakantie, maar nu ben je een paar foto’s kwijt. Of je hebt zelf foto’s verwijderd uit je fotoalbum op je iPhone, maar bent nu bang dat je die foto’s voorgoed kwijt bent. Goed nieuws: in veel gevallen kun je je foto’s op je iPhone terughalen. Maar de vraag is wel wanneer je de foto hebt verwijderd. Een foto komt in een speciale bewaarmap terecht als je deze op je iPhone verwijdert. De foto’s zijn dan nog niet echt weg. Daardoor kun je binnen 30 dagen naar je prullenbak op het toestel gaan en de foto’s terug toveren. Maar wacht je langer, dan ben je te laat en zijn je foto’s weg. Het kan ook gebeuren dat je je foto’s kwijt bent geraakt toen je de software van je iPhone hebt hersteld.
Heb je een iPhone, maar reageert je scherm niet meer op aanrakingen? Oplossen is goed te doen! Er kunnen verschillende zaken aan de hand zijn. Als je een screen protector hebt, kan dat de oorzaak zijn. Maar er kan ook meer aan de hand zijn. Bijvoorbeeld als je last hebt van waterschade of je iPhone hebt laten vallen. Maar reageert je iPhone uit het niets helemaal niet meer? Dan kun je een aantal dingen proberen.
Werkt Siri niet meer op je iPhone, en wil je dit oplossen? Lees dan verder hoe je de problemen kunt oplossen. Siri is al sinds 2010 je trouwe assistent op je iPhone en iPad. Later werd Siri ook uitgebreid naar andere apparaten. Door Siri te gebruiken, kun je aan de hand van je stem een commando geven of een vraag stellen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen of je morgen een paraplu mee moet nemen, of Siri opdragen om een afspraak in je agenda te zetten. Met deze virtuele assistent wordt het gebruik van je Apple apparaten dus een stuk gemakkelijker. Om deze reden kan het vervelend zijn als de slimme assistent het opeens niet meer doet.
Een iCloud lock van je iPhone verwijderen? Wij leggen uit hoe je dit kunt doen.
Je ziet ze regelmatig op Marktplaats verschijnen tegen stuntprijzen: iPhones en iPads met een zogenaamde iCloud Lock. Dat betekent dat het apparaat via iCloud is vergrendeld. Als je te maken krijgt met zo’n lock, betekent het meestal dat het toestel is vergrendeld omdat het als verloren of gestolen is opgegeven. Daarom is het niet erg aantrekkelijk om zo’n toestel te kopen. Want in veel gevallen krijg je de lock er niet meer af. Maar als je het toestel bij Apple hebt gekocht en last hebt van een iCloud Lock, kun je deze wel laten verwijderen.
De iPhone heeft sinds zijn introductie de wereld van mobiele technologie totaal veranderd. Het is niet alleen het toestel zelf dat indruk maakt, maar vooral de gebruikersinterface (UI) die constant evolueert en de manier waarop we met onze smartphones omgaan, herdefinieert. We gaan dieper in op de technische trends en innovaties achter de iPhone-interface en hoe deze de gebruikerservaring op digitale platforms hebben verbeterd.
iOS apparaten bieden gamers een betere gaming ervaring, met meer kwalitatieve games, minder problemen en betere gameplay. Android apparaten hebben hun plaats, maar als je kwalitatief mobiel wil gamen, dan is iOS voor jou.
Het is geen geheim dat het debat tussen fans van Apple en Android smartphones al jarenlang woedt, en natuurlijk hebben zowel Apple als Android smartphones voor- en nadelen.
Speel jij ook graag mobiele games op je smartphone? Dan is Apple iOS de beste optie, en we leggen je nu uit waarom dit het geval is.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek mannes, gesorteerd op datum van plaatsing. In deze rubriek bevinden zich in totaal 161 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.
Op deze pagina worden alle artikelen getoond binnen de rubriek mannes, gesorteerd op datum. In deze rubriek bevinden zich in totaal 161 nieuwsberichten. Je kunt de nieuwsrubriek desgewenst aanpassen hierboven op deze pagina, of verder bladeren door de nieuwsartikelen binnen deze rubriek via het bladermenu.